Меню
Цей сайт знаходиться на стадії розробки та наповнення. Актуальний асортимент та робочий сайт знаходиться за адресою https://yourmarket.in.ua/  
г. Одесса вул. Пушкінська 25, офіс 14, 2 поверх
Пн-пт - 09:00 - 18:00
Сб - 10:00 - 16:00
Нед - вихідний
м. Харків, шкіперського проток, д. 19, літ. АБ офіс 124
Пн-Пт: з 9до 18
Сб: з 10 до 17
Нд: з 11 до 16
м. Київ, шкіперського проток, д. 19, літ. АБ офіс 8844
Пн-Пт: з 9до 18
Сб: з 10 до 17
Нд: з 11 до 16
Час роботи магазину:
  • Пн-пт - 09:00 - 18:00
  • Сб - 10:00 - 16:00
  • Нед - вихідний

Кава

Навряд чи знайдеться напій більш популярний і улюблений, ніж кава. Початок кавовій історії загубилося в глибинах століть, проте одна з легенд говорить, що першим кави відкрив єменський шейх, який досліджував лікарські рослини. Існує близько 2-3 тисяч сортів кави, більшість з яких виростають в тропічній Ефіопії - на батьківщині напою, що бадьорить. Також виділяють більше 60 видів кавового дерева, для вживання культивують тільки 10, але майже вся продукція виробляється з плодів 5 видів.

Основні види кави:

Арабіка (аравійський кави) - має м'який смак і аромат, 61% виробництва зерен доводиться на цей сорт.

Робуста (конголезький кави) - містить більше кофеїну, ніж арабіка, відрізняється гірким смаком і насиченим ароматом, займає близько 38% світового виробництва.

Ліберіка - володіє найвишуканішим і насиченим ароматом і гірким смаком, тому найчастіше додається в бленд для посилення запаху.

Ексцельза - сорт Ліберіка, який часто приймають за окремий вид через відмінною витривалості, в основному використовується для культивації нових видів рослини.

Стенофіла - має найприємніший смак, проте не вигідний в культивації.

Майстри кавової справи постійно шукають нові смакові поєднання, але як вибрати хороший кави серед такого розмаїття? Якщо ви шукаєте якісну каву для будинку або офісу, ви можете купити суміш арабіки та робусти - і не прогадаєте. Також варто спробувати моносорти і бленди арабіки та робусти, адже досліджувати світ кави так цікаво!

Кава може бути різного ступеня обсмаження, що істотно впливає на смак готового напою. При обсмажуванні кавових зерен виявляються ефірні масла, які відповідають за насиченість аромату і гірчинку, тому чим світліше обсмажування, тим ніжніше буде напій.